fbpx

Εκπαίδευση και εξάσκηση στο σπίτι για την προετοιμασία των εξετάσεων πληροφορικής

Online Πληροφορική- Μαθήματα από τον χώρο σου

By Σταύρος Σκόνης

#Μένουμε σπίτι

Η εκπαίδευση στο σπίτι τον τελευταίο καιρό κρίνεται απαραίτητη. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πληροφορικής του Central σας δίνουμε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πακέτα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, να παρακολουθήσετε μαθήματα και να προετοιμαστείτε για την αγορά εργασίας και τις προκηρύξεις.

Το πρόγραμμα σπουδών του Central περιλαμβάνει ολόκληρο το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει και μέσα στο φροντιστήριο. Δηλαδή βίντεο μαθημάτων, ασκήσεις για κάθε μάθημα, επαναληπτικά τεστ και μαθήματα με καθηγητή. Όλες οι ασκήσεις πιστοποίησης διαθέτουν in-ATES αυτόματη βαθμολόγηση ενώ κάθε άσκηση έχει το δικό της ξεχωριστό βίντεο απάντησης με την φωνή του καθηγητή ώστε να μην υπάρχουν απορίες.

Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω το πρόγραμμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Εύκολη εγκατάσταση της πλατφόρμας

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι τόσο εύκολη που ακόμα και ένας χρήστης με ελάχιστες γνώσεις χρήσης υπολογιστή μπορεί να την ολοκληρώσει. Δεν χρειάζεται DVD ή CD και το μόνο που πρέπει να κάνει ο μαθητής είναι να κατεβάσει το αρχείο της εγκατάστασης.

Τεχνική υποστήριξη

Ακριβώς επειδή η εγκατάσταση και χρήση είναι τόσο εύκολη αναλαμβάνουμε και την τεχνική υποστήριξη. Συνεπώς δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε γιατί ακόμα κι αν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς.

Παρακολούθηση προόδου

Εφόσον ο μαθητής παρακολουθεί μέρος ή όλη την εκπαίδευση από το σπίτι του πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε και την πρόοδό του. Μέσω του διαχειριστικού μας συστήματος ο καθηγητής μπορεί να παρακολουθεί online τα απότελέσματα και τα ποσοστά του μαθητή στα τεστ. Έτσι μπορούμε να ζητήσουμε από μαθητές που είναι αμελείς να προσπαθήσουν περισσότερο, να επιβραβεύσουμε αυτούς που είναι συνεπείς αλλά και να διαπιστώσουμε πότε κάθε μαθητής είναι έτοιμος για εξετάσεις ώστε να τον προγραμματίσουμε για την επόμενη εξεταστική μας περίοδο.

Τα πακέτα που παρέχει το Central για Online εκπαίδευση είναι:

  • το CORE [ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ]
  • το EXPERT [ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ]

Το πακέτο Core περιλαμβάνει βίντεο μαθημάτων και ασκήσεις (εξάσκηση) για το βασικό επίπεδο γνώσεων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αποτελεί δηλαδή έναν συνδυασμό e-learning και test προετοιμασίας αφού οι ασκήσεις είναι σε in-ATES μορφή, δηλαδή διαθέτουν αυτόματη βαθμολόγηση.

Καλύπτει όλους τους φορείς πιστοποίησης που αναγνωρίζονται από το δημόσιο (ECDL, Cambridge, ACTA, KeyCert, UniCert, GlobalCert κτλ) και περιλαμβάνει ύλη για τα Windows, Word, Excel, Access, Powerpoint, Internet Explorer, Outlook και Βασικές Έννοιες Πληροφορικής.

Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσω του εκπαιδευτικού πλάνου κάθε μαθητής μπορεί να πάρει ακριβώς το εκπαιδευτικό υλικό που επιθυμεί. Έτσι όποιος θέλει να πιστοποιηθεί γρήγορα και εύκολα μπορεί ν’ ακολουθήσει το κατάλληλο “μονοπάτι” ενώ γι’ αυτόν που η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο σε ότι πέφτει στις εξετάσεις υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει τις γνώσεις που θέλει.

Το πακέτο Expert περιλαμβάνει μαθήματα και ασκήσεις για το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων χρήσης του Office. Καλύπτει τους φορείς πιστοποίησης ECDL, Cambridge, ACTA, KeyCert, UniCert και GlobalCert. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες οι ενότητες Word, Excel και PowerPoint για τις εκδόσεις 2016 και 2019 του Office. Ενώ η ενότητα Access θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Αν σας ενδιαφέρουν μόνο ασκήσεις αυτές ήδη λειτουργούν μέχρι από το Office 2007 έως και το 2019 για όλες τις ενότητες (Word, Excel, Access, PowerPointμέσω).

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει χωριστεί με κατάλληλο τρόπο ώστε ο μαθητής να προχωράει βήμα – βήμα στην απαιτητική ύλη του προχωρημένου επιπέδου. Τα βίντεο των μαθημάτων είναι λεπτομερή χωρίς να αφήνουν χώρο για αμφιβολίες ή απορίες από την πλευρά του μαθητή. Μετά από κάθε μάθημα υπάρχουν ασκήσεις που βοηθούν τον μαθητή να εφαρμόσει ο ίδιος όσα είδε και άκουσε. Έτσι μαθαίνει όχι μόνο ακούγοντας και βλέποντας αλλά κυρίως “κάνοντας”. Κάθε άσκηση έχει αυτόματη βαθμολόγηση και το δικό της βίντεο απάντησης. Μ’ αυτό τον τρόπο ο μαθητής μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία προκύψει.

Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν επαναληπτικά τεστ που λειτουργούν όπως τα τεστ των φορέων πιστοποίησης. Αυτά τα τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουμε αν ο μαθητής είναι έτοιμος για εξετάσεις ή όχι. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό mock tests που η πλατφόρμα παράγει αυτόματα από τις ασκήσεις των μαθημάτων.

Απευθύνται στους μαθητές που έχουν σοβαρές απαιτήσεις και θέλουν να εκπαιδευτούν στο προχωρημένο επίπεδο γνώσεων ώστε να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στην απαιτητική αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα αλλά και όσους θέλουν να βγουν στο εξωτερικό. Στο τέλος αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας ο μαθητής θα είναι σε θέση να πετύχει και στις εξετάσεις πιστοποίησης αποκτώντας τον σχετικό τίτλο.

Scroll to Top