fbpx

Central Studies

Γενικές Πληροφορίες (Βάρνα)

Η Βάρνα με έκταση 205 τ.χλμ. και πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Με θέση στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και σε συνδυασμό με τον πλούτο σε φυσικούς πόρους αποτελεί δημοφιλές θέρετρο της Ευρώπης.

   Για τους υποψήφιους φοιτητές Ιατρικής που επιθυμούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους σε ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο ιατρικής και παράλληλα να περάσουν τα χρόνια των σπουδών τους σε ένα κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας είναι η ιδανική επιλογή.

Varna.jpg

Οι σχολές

Ιατρική στη Βάρνα

Με έτος ίδρυσης το 1960, περισσότεροι από 50.000 σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Βάρνας. Απόφοιτοι που στην συνέχεια της σταδιοδρομίας τους, απορροφήθηκαν ως αναγνωρισμένοι επαγγελματίες ιατρικής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

  Μέχρι και σήμερα αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας που εφαρμόζει το μοντέλο για του Ιδρύματος για τη Διαχείριση Ποιότητας της Ευρώπης (EFQM) σχετικά με την Επιχειρηματική Αριστεία από το 2008. Αναγνωρίζετε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακή Ένωση και αποτελεί ένα από τα πρώτα μέλη του Δικτύου Πανεπιστημίων Μαύρης Θάλασσας (BSUN). Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για τη διά βίου μάθηση Erasmus και Leonardo da Vinci διατηρώντας διαχρονική συνεργασία με περισσότερα από 80 διεθνή πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα από 5 ηπείρους.

  Ο τίτλος σπουδών που εκδίδει το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Βάρνας αναγνωρίζεται επίσημα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παροχές

Ως ένα κορυφαίο και συνεχώς αναπτυσσόμενο ίδρυμα σπουδών περιλαμβάνει:

 • Σύγχρονο περιβάλλον με καθαριότητα και ασφάλεια
 • Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
 • Άρτιες εγκαταστάσεις κατάρτισης
 • Σύγχρονη βιβλιοθήκη με ηλεκτρονικές αίθουσες ανάγνωσης και πρόσβαση στις καλύτερες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων πληροφοριών
 • Δύο εστίες φοιτητών 
 • Αθλητικές εγκαταστάσεις
 • Αίθουσα μουσικής
 • Ομάδα Θεάτρου και παραδοσιακών χορών

Εξειδικευμένο Προσωπικό

  Το προσωπικό του Πανεπιστημίου απαρτίζεται με περισσότερους από 18 μόνιμους εκπαιδευτικούς και 78 αναπληρωτές καθώς και 284 βοηθητικό προσωπικό. Τα βιογραφικά των εκπαιδευτικών του αναγνωρίζονται απ όλη την ιατρική κοινότητα και είναι ο λόγος  που το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στις κορυφαίες ακαδημαϊκές ιατρικής και επιστημόνων του κόσμου. Μια από τις διαχρονικές δράσεις του ιδρύματος συνεχής παραγωγή ιατρικών και επιστημονικών δημοσιεύσεων, με κυριότερα εξ αυτών την έκδοση περιοδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος “Scripta Scientifica Medica”.

Studies-Sofia.jpg

Υπεύθυνη Διοίκησης

Άννα Κιοσσέ

Η Άννα Κιοσσέ, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνέχισε την σταδιοδρομία της στον χώρο της εκπαίδευσης. Τα τελευταία τρια χρόνια είναι Υπεύθυνη Διοίκησης του Unicentral.  
Στο γραφείο της Άννας θα βρείτε οδηγούς σπουδών Πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη. Είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση αλλά και την προετοιμασία των σπουδαστών μας για σπουδές στο εξωτερικό. Δεκάδες υποψήφιοι σπουδαστές αλλά και οι γονείς τους καθοδηγούνται κάθε χρόνο από την Άννα.

Follow Us:
Health-Care.jpg
Mediacal-Varna.jpg

Σχολή Ιατρικής Βάρνας

Οι σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βάρνας έχουν διάρκεια τα 6 έτη και η έναρξη των διαλέξεων πραγματοποιείται τον Οκτώβριο ενώ ολοκληρώνονται τον Ιούνιο. Με συνολικό αριθμό εισακτέων τους 250, κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο ίδρυμα ιατρικών σπουδών στην Βουλγαρία. Κατά το τελευταίο εξάμηνο οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους σε νοσοκομεία, προκειμένου να συγκεντρώσουν εμπειρία και πρακτικές γνώσεις. Δίνετε οι δυνατότητα στους απόφοιτους να συνεχίσουν για εξειδίκευση ειδικότητας καθώς και για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Ο τίτλος σπουδών που λαμβάνουν οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη σχολή Ιατρικής της Βάρνας, αναγνωρίζεται επίσημα από όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Κατά συνέπεια οι πτυχιούχοι Ιατροί της Βάρνας, αποκτούν αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα στους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους της χώρας στους, όπως ορίζει το ΑΡΘΡΟ 70/28-11-08 με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βάρνας είναι συνολικά 6 έτη. Το περιεχόμενο των θεωρητικών αλλά και εργαστηριακών μαθημάτων με αντικείμενο την πρόληψη, τη διάγνωση, την θεραπεία αλλά και την έρευνα ασθενειών, στοχεύει στο να εκπαιδευτούν οι φοιτητές  σπουδαστές την ιατρική επιστήμη αλλά και να αποκτήσουν τα κατάλληλα  εφόδια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

   Εκτός των επιστημονικών μαθημάτων, παρέχετε στους σπουδαστές η επιλογή στη διδασκαλία της ιατρικής ορολογίας σε διάφορες γλώσσες όπως Λατινική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γερμανική και Γαλλική. Για τους ξένους σπουδαστές παρέχετε και προπαρασκευαστικό μάθημα στα Βουλγαρικά και Αγγλικά με διάρκεια ενός έτους.

Συνολικά 84 μαθήματα και εργαστήρια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Οι σπουδές ξεκινούν με την εμπέδωση βασικών θεωρητικών γνώσεων ιατρικής και στην συνέχεια περνούν στην εκπαίδευση της διάγνωση και θεραπείας. Στο τελευταίο έτος φοίτησης, πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βάρνας.

Ενδεικτικό περιεχόμενο μαθημάτων:

 • Βιολογία, Βιοχημεία, Ιστολογία, Φυσιολογία κα.
 • Κλινική Ιατρική και Παθολογία
 • Κλινικές Δεξιότητες και Ορθοπεδική
 • Παθολογική Ανατομική, Μικροβιολογία και Φαρμακολογία.
 • Παιδιατρικής, Μαιευτικής όπως για παράδειγμα Παιδιατρική και Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία κα.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι πτυχιούχοι Ιατροί της Βάρνας μπορούν να απορροφηθούν στους παρακάτω κλάδους:

 • Στην περίθαλψη σε νοσοκομεία ή κλινικές.
 • Στην περίθαλψη σε κέντρα υγείας.
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας
 • Στις κλινικές ιατρικών τμημάτων των πανεπιστημίων.
 • Σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.
 • Σε φαρμακευτικές εταιρείες.
 • Σε διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (π.χ. Γιατροί χωρίς σύνορα)
Dental.jpg

Σχολή Οδοντιατρικής Βάρνας

H Οδοντιατρική Σχολή της Βάρνας με έτος ίδρυσης το 2006, εντάσσεται στα πιό σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα οδοντιατρικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Καθώς παρέχει τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές τεχνολογίας στην οδοντιατρική επιστήμη, καλύπτει πλήρως την θεωρητική αλλά και την πρακτική άσκηση των σπουδαστών της.

  Σε κάθε ακαδημαϊκό έτος η Οδοντιατρική σχολή της Βάρνας δέχεται 50 εισακτέους φοιτητές. Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή των φοιτητών, πραγματοποιείτε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες ορίζει και ανακοινώνει η σχολή . Εκτός της κατάθεσης των εγγράφων οι υποψήφιοι, συμμετέχουν σε δύο εισαγωγικές εξετάσεις πολλαπλής επιλογής. Το περιεχόμενο αφορά:

 • Ερωτήσεις Χημείας, Βιολογίας 
 • Ερωτήσεις κατανόησης κειμένου της Αγγλικής γλώσσας.

Ο τίτλος σπουδών που λαμβάνουν οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη σχολή Ιατρικής της Σόφιας, αναγνωρίζεται επίσημα απ όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Κατά συνέπεια οι πτυχιούχοι Ιατροί της Σόφιας, αποκτούν αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα στους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους της χώρας στους, όπως ορίζει το ΑΡΘΡΟ 70/28-11-08 με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η έναρξη των διαλέξεων πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο. Η συνολική διάρκεια σπουδών είναι τα 6 ετη και χωρίζεται σε 3 ενότητες:

-Την Θεωρητική κατάρτιση

-Την Κλινική κατάρτιση

-Την Πρακτική κατάρτιση

   Εκτός των επιστημονικών μαθημάτων, παρέχεται  στους σπουδαστές η επιλογή στη διδασκαλία της ιατρικής ορολογίας σε διάφορες γλώσσες όπως Λατινική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γερμανική και Γαλλική. Για τους ξένους σπουδαστές παρέχετε και προπαρασκευαστικό μάθημα στα Βουλγαρικά και Αγγλικά με διάρκεια ενός έτους.

 Τα μαθήματα της Οδοντιατρικής Σχολής της Βάρνας πραγματοποιούνται σε αυτόνομο κτίριο και όντας στο κέντρο της πόλης, ωφελείται από την μεγάλο αριθμό ασθενών που αναζητούν οδοντιατρική φροντίδα στη σχολή. Με την δημιουργία του πρώτου στην Βουλγαρία Πανεπιστημιακού Κέντρου Εμφυτευματολογίας το 2009, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση και στην θεωρία καθώς και τις πρακτικές των εμφυτευμάτων.

Ενδεικτικό περιεχόμενο σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής στη Βάρνα είναι:

 • Παθολογία και Χειρουργική Στόματος
 • Ορθοδοντική
 • Περιοδοντολογία
 • Στοματική/Οδοντική Παθολογία
 • Θεραπευτική Οδοντικών Ιστών
 • Οδοντιατρική και βιοϋλικά
 • Τεχνικές προσθετικής οδοντιατρικής
 • Πρακτικές εμφυτευμάτων 

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι πτυχιούχοι Οδοντιατρικής της Βάρνας μπορούν να απορροφηθούν στους παρακάτω κλάδους:

 • Σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και άλλα θεραπευτήρια.
 • Σε ερευνητικά κέντρα αλλά και εργαστήρια.
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
 • Ως διδάσκοντες στη δευτεροβάθμια ή και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Drugs.jpg

Σχολή Φαρμακευτικής Βάρνας

   Το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Βάρνας χρονολογείται από το 2008 έχουν συνολική διάρκεια τα 5 έτη. Η έναρξη των διαλέξεων πραγματοποιείτε τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον μήν Ιούνιο. Στη διάθεση των φοιτητών της σχολής είναι αίθουσες διαλέξεων και διεξαγωγής σεμιναρίων, καθώς και εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό. Μάλιστα το 2015 πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του νέου εννιαόροφο κτιρίου της Φαρμακευτικής σχολής. Ο νέος αυτός χώρος διαθέτει άνετα αμφιθέατρα και πλήρως εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια, στα οποία πραγματοποιούνται εφαρμογές:

 • Βιοφαρμακευτικής και Φαρμακοκινητικής
 • Χρωματογραφίας και Φασματομετρίας
 • Μοριακής βιολογίας και Καλλιέργειες Κυττάρων
 • Φαρμακογνωσίας και Φαρμακευτικής βοτανολογίας

Ο τίτλος σπουδών που λαμβάνουν οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη σχολή Ιατρικής της Σόφιας, αναγνωρίζεται επίσημα απ όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Κατά συνέπεια οι πτυχιούχοι Ιατροί της Σόφιας, αποκτούν αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα στους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους της χώρας στους, όπως ορίζει το ΑΡΘΡΟ 70/28-11-08 με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Στην ακαδημαϊκή ομάδα των εκπαιδευτικών της Φαρμακευτικής Σχολής στη Βάρνα, ανήκουν αναγνωρισμένοι επιστήμονες που σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και μεθόδους εκπαίδευσης, αποτελούν εγγύηση για την ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών της. Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε οι σπουδαστές θα εμπεδώσουν αρχικά τις βασικές αρχές της χημείας και τις βιοϊατρικής. Αυτό θα τους επιτρέψει αργότερα την καλύτερη κατανόηση των ασθενειών που θα πρέπει ένας φαρμακοποιός να γνωρίζει και να αντιμετωπίσει κατάλληλα. 

Ενδεικτικό περιεχόμενο σπουδών της Φαρμακευτικής Σχολής στη Βάρνα είναι: 

 • Ιστορία της Φαρμακευτικής και Εισαγωγή στις Φαρμακευτικές Επιστήμες
 • Γενική Βοτανική (μάθημα και εργαστήρια)
 • Οργανική Χημεία και Βιοχημεία (μάθημα και εργαστήριο)
 • Φαρμακευτική Μικροβιολογία
 • Φαρμακευτική Βοτανική (μάθημα και εργαστήριο)
 • Φαρμακευτική Τεχνολογία 
 • Τοξικολογία
 • Τεχνολογία Καλλυντικών – Κοσμητολογία
 • Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Φαρμάκων
 • Φαρμακευτική Νομοθεσία και Δεοντολογία
 • Υγιεινή – Επιδημιολογία

Μέρος του προγράμματος σπουδών αποτελεί και η πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται σε φαρμακείο.

  Στους απόφοιτους της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Βάρνας παρέχεται η δυνατότητα μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι πτυχιούχοι Φαρμακευτικής της Βάρνας μπορούν να απορροφηθούν στους παρακάτω κλάδους:

 • Δημόσιες υπηρεσίες
 • Ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοι (ΙΚΑ-ΟΓΑ κτλ)
 • Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
 • Σε φαρμακεία νοσοκομείων και θαλάμους νοσοκομείου
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες
 • Ως ιδιωτικοί υπάλληλοι φαρμακείου, φαρμακοβιομηχανίας και σε φαρμακαποθήκες
 • Στα κέντρα υγείας
 • Στη βιομηχανία καλλυντικών
 • Στη φαρμακευτική έρευνα
Varna-Medical.jpg

Οι σύμβουλοί μας

 •  Κατερίνα Ορούτσογλου
 • Τζένη Ισσούλη  

Unicentral

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική μας για τα cookie .

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

Όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε ιστότοπο, ενδέχεται να αποθηκεύει ή να ανακτά πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας Υπηρεσίες Cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν στα συστήματά μας.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
Scroll to Top