Μέθοδος

Στηρίζουμε τη μέθοδο μας στη διαρκή επιμόρφωση στις νέες μεθόδους διδασκαλίας και στη βιωματική εκπαίδευση. Για εμάς μάθηση σημαίνει διασκέδαση!

Τα προγράμματα διδασκαλίας του CENTRAL είναι θεμελιωμένα σε μια σύγχρονη παιδαγωγική μεθοδολογία εκμάθησης των ξένων γλωσσών, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των Ελλήνων σπουδαστών και της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.M.A.R.T.

Το CENTRAL προσφέρει στους μαθητές του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SMART. Το SMART δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου, ενώ ο μαθητής μαθαίνει διασκεδάζοντας! Μέσω τραγουδιών και ταινιών βελτιώνει την ικανότητα και αναπτύσσει το λεξιλόγιό του. Παίρνοντας μέρος σε θεατρικά παιχνίδια χτίζει την αυτοπεποίθηση του.

S for Songs : Μέσα από γνωστά τραγούδια βελτιώνεται η ικανότητα έκφρασης στην ξένη γλώσσα ενώ παράλληλα χτίζεται η αυτοπεποίθηση στον προφορικό λόγο!

M for Movies: Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες γίνονται το ιδανικό μάθημα για την κατανόηση του προφορικού λόγου και την ανάπτυξη του λεξιλογίου.

A for Art: Ανάπτυξη του λεξιλογίου αλλά και ταξίδι στη γνώση και στην κουλτούρα άλλων χωρών μέσα από την παρουσίαση γνωστών έργων τέχνης αλλά και εικονικής περιήγησης σε ψηφιακά μουσεία!

R for Role Play: Ανάπτυξη του προφορικού λόγου, χτίσιμο της αυτοπεποίθησης μέσα από ειδικά διαμορφωμένο θεατρικό παιχνίδι και διαλόγους!

T for Tech: Μέσα από επιλεγμένες εκπαιδευτικές. Ο μαθητής αναπτύσσει την αναλυτική και συνθετική σκέψη του, ενώ παράλληλα ασκείται στην πληροφορική!

Σύστημα μελέτης BELT

To CENTRAL Studies είναι σε θέση να προσφέρει σήμερα ένα ολοκληρωμένο και ελκυστικό προς τον μαθητή τρόπο μελέτης της Αγγλικής γλώσσας. Τα τελευταία έτη συνεργαζόμαστε με έναν επιτυχημένο ελληνικό εκδοτικό οίκο που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, την mm Publications, παρέχοντας ένα μεγάλο προνόμιο, την διαδραστική πλατφόρμα επανάληψης και εμπέδωσης ύλης, το belt study system.

Τι είναι το BELT STUDY SYSTEM;

Η μελέτη αυτή αφορά συνολικά στην ύλη του επιπέδου που ανήκει ο μαθητής και αναπτύσσει σωστά και ταυτόχρονα όλες τις δεξιότητες της γλώσσας, ομιλία, ακουστική, ανάγνωση, γραφή. Η ύλη και οι δραστηριότητες ανάλογα με το επίπεδο είναι ανάλογες με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών στις ηλικίες αυτές.

Ποια επιπλέον οφέλη αποκομίζει ο μαθητής από τη σωστή και οργανωμένη χρήση του BELT STUDY SYSTEM;

  • Αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,
  • Μαθαίνει να μελετάει σωστά και στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις,
  • Δουλεύει στον δικό του ρυθμό και βλέπει άμεσα τα αποτελέσματά του,
  • Ο ρόλος του είναι πιο ενεργητικός σε σχέση με τον ρόλο που έχει μέσα στην τάξη,
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του παραμένει συγκεντρωμένος,
  • Μαθαίνει να μην αποδίδει λόγω βαθμοθηρίας αλλά επειδή η βελτίωση του στη γλώσσα σημειώνει σημαντική πρόοδο.

CETT

Το CENTRAL Α. Ηλιούπολης αποτελεί ακαδημαϊκό συνεργάτη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, (HAU) φορέα διοργάνωσης των ξενόγλωσσων εξετάσεων των Πανεπιστημίων του Michigan και του Cambridge.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, σπουδαστές του Διεθνούς Προγράμματος CETT διδάσκουν, ως μέρος της πρακτικής τους άσκησης, στις τάξεις του CENTRAL Α. Ηλιούπολης. Έτσι οι μαθητές του κέντρου μας έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από έμπειρους καθηγητές, Έλληνες και ξένους, και να έρθουν σε επαφή με νέες παιδαγωγικές – διδακτικές μεθόδους.

ClassDojo

To ClassDojo είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας για την τάξη καθώς αποτελεί δίοδο επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών με τους μαθητές όσο και με τους γονείς που το χρησιμοποιούν. Η επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιείται μέσω φωτογραφιών, βίντεο και μηνυμάτων που διαδραματίζουν μία σχολικής ημέρα. Έτσι, οι γονείς έχουν άμεση επαφή με το διδάσκεται το παιδί και την επίδοση της ημέρας.

Μέσω των μεθόδων του ClassDojo, οι οποίες είναι βασισμένες στη παιχνιδοποίηση, ακόμα και οι πιο αδιάφοροι μαθητές κινητοποιούνται και συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαδικασία του μαθήματος. Μέσω των βίντεο που δημιουργούν οι συνεργάτες του ClassDojo οι μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται με όμορφο τρόπο για λεπτά θέματα όπως είναι η διαφορετικότητα, η ικανότητα, η επιμονή κ.α.

Story Cubes

Οι κυβοϊστορίες της Lego είναι στο Central! Τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία μέσω των Story Cubes να αναπτύξουν τον προφορικό και γραπτό τους λόγο με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με τυχαίες εικόνες – ζάρια που προκαλεί τους μαθητές να σχηματίσουν μοναδικές κάθε φορά ιστορίες. Φαντασία, συνεργασία και ομαδικότητα αναπτύσσονται ενώ οι μαθητές σχηματίζουν προφορικά την ιστορία τους και τέλος την αναπτύσσουν γραπτά. Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για τα αστέρια μας!