ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CENTRAL Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ (COVID-19)

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο εκπαιδευτήριό μας:

  1. Τηρούμε τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας υγιεινής,
  2. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε καθημερινά όλους τους χώρους μας και τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές,
  3. Ακολουθούμε απαρέγκλιτα όλες τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων (Υπουργεία Παιδείας & Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ).

Το εκπαιδευτήριο CENTRAL Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ προβαίνει σε εξειδικευμένη απολύμανση κάθε χώρου μαθημάτων και κοινόχρηστων χώρων ως προληπτικό μέτρο υγιεινής. Η απολύμανση εξασφαλίζει την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών (βακτήρια, μύκητες, ιοί) σε ποσοστό 100%. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων) παρέχοντας μας τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Επίσης, με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19), σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά στο φροντιστήριό μας, προτρέπουμε τους μαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό να πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα, να αποφεύγουν να αγγίζουν με τα χέρια, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια τους.

Όταν βήχουν ή να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και να πλένουν αμέσως μετά τα χέρια τους, να απορρίπτουν το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση.

Προτρέπουμε τους μαθητές και το προσωπικό μας να αποφεύγουν τις κοντινές επαφές, όταν παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

Για λόγους υγιεινής δε θα λειτουργεί ο ψύκτης νερού του φροντιστηρίου. Όλοι οι σπουδαστές παρακαλούνται να έχουν ατομικό μπουκάλι ή παγούρι νερού.

Καθημερινά, αερίζουμε σχολαστικά και συστηματικά όλες τις αίθουσες και τους χώρους μας από το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων και καθαρίζουμε με ειδικά απολυμαντικά (χλωρίνη, οινόπνευμα) στις τουαλέτες και στους χώρους που βρίσκονται οι μαθητές μας.

Παράλληλα, γίνεται καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. τραπέζια διδασκαλίας, θρανία κλπ, καθώς και πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Οι εργασίες καθαρισμού γίνονται με χρήση γαντιών και τα γάντια, μετά τη χρήση, απορρίπτονται.

Τέλος, στο κέντρο μας έχουμε εφοδιαστεί με αλκοολούχα διαλύματα και έχουμε αποθέματα σε υγρά μαντιλάκια για χρήση των μαθητών μας.

Αγαπητοί γονείς ,υπομονή, ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ.

Σε περίπτωση οι αρχές αποφασίσουν τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων και φροντιστηρίων το Central θα εξακολουθήσει να προσφέρει τα μαθήματα μέσω online πλατφόρμας.

Οι μαθητές μας θα παρακολουθούν τα μαθήματα του τμήματος τους τις ώρες και τις ημέρες του προγράμματος τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας clickmeeting που χρησιμοποιεί το κέντρο μας.

Ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας θα σας δοθούν όταν χρειαστεί. Αν για οποιοδήποτε λόγο όμως χαθούν ώρες μαθημάτων αυτές θα αναπληρωθούν στο ακέραιο στο τέλος της σχολικής περιόδου.

Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας! Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σκόνης Σταύρος,
Διευθυντής του Central Α. Ηλιούπολης

Central Α. Ηλιούπολης
Μακρυγιάννη 49 Α. Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη (Γραμμή ΟΑΣΘ, Νο 34, στάση «Πάρκο» )
2310604414
Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 21:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *