Εκπαιδευτική Ρομποτική- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για πρώτη φορά στη Δυτική Θεσσαλονίκη!
Το Πανεπιστήμιο από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα υλοποιεί τα μαθήματα παιδικής ρομποτικής στους Δήμους Ευόσμου- Κορδελιού και Παύλου Μελά!

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική ;

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία και άκρως ανταγωνιστικό. Είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις Δεξιότητες του 21ου Αιώνα και ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematics).

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της με διεπιστημονικό χαρακτήρα, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά τις έννοιες των θετικών επιστημών. Έννοιες φυσικής, μαθηματικών και μηχανικής, ενώ μέσω του προγραμματισμού ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία.

Μαθήματα Ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος υλοποιεί τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ΠΑ.ΜΑΚ. και παραδίδει μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο και επιστημονικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Οι μαθητές που θα κάνουν την εγγραφή τους στα τμήματα της Ακαδημίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 224 μαθήματα ρομποτικής, να κατασκευάσουν πάνω από 150 διαφορετικά ρομπότ σε 90 πίστες και με 600 διαφορετικές δραστηριότητες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι μαθητές βραβεύονται στην τελετή απονομής που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο, με την πιστοποίηση που φέρει τη σφραγίδα ενός από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Δομή, περιεχόμενο και διάρκεια μαθημάτων

  • Τα μαθήματα της ακαδημίας υλοποιούνται σε 4μηνους κύκλους και τα παιδιά παρακολουθούν ένα συνεχόμενο δίωρο μάθημα την εβδομάδα.
  • Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 – 16 ετών.
  • Τα τμήματα αποτελούνται από 7 έως 9 άτομα.
  • Τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούνται είναι τα Lego Coding Express για τα νήπια, Lego WeDo 1.0 και Lego WeDo 2.0 για τους μαθητές Α΄ & Β΄ Δημοτικού και Lego Mindstorms EV3 για τις μεγαλύτερες τάξεις (Γ΄, Δ’, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσιο).
  • Οι δύο κύκλοι μαθημάτων μας προετοιμάζουν για όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής.
  • Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου μαθημάτων απονέμεται βεβαίωση σπουδών σε κάθε μαθητή, στην τελετή βράβευσης η οποία πραγματοποιείται στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Prebotics (4-5) ετών
Junior (6-8) ετών
Robot (9-16) ετών
Arduino (16-99) ετών

Θέλω να δηλώσω συμμετοχή στα τμήματα ρομποτικής

Central Α. Ηλιούπολης
Μακρυγιάννη 49- Α. Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη
2310604414
www.centralstudies.gr
info@centralstudies.gr
Ώρες λειτουργίας γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 21.00